Seminar 7 april - Training vóór scholing

Dressuur is meer dan alleen verzamelde gymnastiek onder het zadel - het is de ultieme zelfdiscipline van hoe je denkt, reageert en handelt met je lichaam en geest naar je paard.

Programma - 09.30 inloop - 10.00 start - 13.00 lunch - 17.00 einde met een drankje. 

* Wat is er nodig om je paard ontspannen en gefocust te houden zodat zij de ruimte hebben om te kunnen leren.
* Een rondleiding langs de belangrijkste inzichten over het 'trainen' van het paard als voorbereiding op de 'scholing'. 
* Oefeningen om je paard op de grond voor te bereiden op de scholing. 
* Ontdek het grote geheim om je paard ontspannen te houden onder het zadel in zowel lichaam als geest.

Extra's
* Je ontvangt op de dag zelf een Goodiebag. 
* Na afloop van het Seminar krijg je toegang tot een samenvatting op video om alles wat je geleerd hebt deze dag nog eens na te beleven.  

Kosten
Voor het bijwonen van deze dag: € 120,--
Prijs is inclusief koffie, thee en lunch.

Locatie
Jan Miessenlaan 5, 1901 MV Bakkum Noord

Seminar 19 mei - De scholing voor een 'Happy athlete'

Goede paarden worden beter, betere paarden worden geweldig en geweldige paarden worden superieur.

Programma - 09.30 inloop - 10.00 start - 13.00 lunch - 17.00 einde met een drankje.

* Werken met een ontspannen en zelfverzekerd paard naar balans en verzameling.
* Wat is er nodig om je paard te scholen vanaf de grond.   
* Oefeningen met calveletti voor souplesse en een 'happy mind'. 
* Leren van het succes van een Grand- prix amazone & Chris Irwin. 

Extra's 
 
* Je ontvangt op de dag zelf een Goodiebag! 
* Na afloop van het Seminar krijg je toegang tot een samenvatting op video om alles wat je geleerd hebt deze dag nog eens na te beleven.

Kosten
Voor het bijwonen van deze dag: € 120,--
Prijs is inclusief koffie, thee en lunch.

Locatie
Jan Miessenlaan 5, 1901 MV Bakkum Noord
De evolutie van dressuur

"Alles wat we in wezen doen is dressuur"

De FEI stelt dat het doel van dressuur is om "het paard te versterken en soepel te maken met behoud van een rustige en attente houding". Volgens KNHS is dressuur de "basis voor het rijden dat het paard ontwikkelt tot een soepele, gelukkige atleet, die ontspannen, los en comfortabel gefocust is. Dressuur is harmonie tussen paard en ruiter die elkaar volledig begrijpen".

Idealiter zou dressuur de basis zijn voor alle paardensporten. Maar paarden liegen niet en de realiteit is dat we op de hoogste wedstrijdniveaus te veel gestreste paarden met boze oren en staarten zien die daarmee zeker geen "gelukkige atleten" zijn.

Er is hoop. Er is een manier om te winnen met gelukkige paarden. Van het trainen van wilde mustangs in Amerika tot nationale dressuur- en men kampioenschappen - tot het transformeren van moeilijke sportpaarden in Europa tot zachte, gewillige en gemakkelijk te winnen paarden - zoals het Ierse ruitersportblad zei: "Chris Irwin is meer paard dan mens. De paarden kijken naar Irwin alsof hij een God is".

Irwin leidt de evolutie van de dressuur en vertelt: "Alles wat we met een paard doen is in wezen dressuur. Van het verzorgen en het omdoen van een hoofdstel, tot het basiswerk en paardrijden, alle klassieke dressuurprincipes zijn van toepassing op elk moment dat we met onze paarden zijn. Dressuur is meer dan alleen verzamelde gymnastiek onder het zadel - het is de ultieme zelfdiscipline van hoe te denken, handelen en reageren met het lichaam, geest en geest van het paard in alles op elk moment.

Met zijn geëvolueerd begrip van de bio-mechanica en psychologie van zowel mensen als paarden, transformeert Irwin de meest uitdagende paarden van afgeleid naar gericht, van bang naar zelfverzekerd, van angstig naar kalm, of van boos naar gehecht. Irwin Insights helpt stramme en harde paarden zacht en soepel te worden, mooi in balans en swingend met ontspanning. Goede paarden worden beter, betere paarden worden geweldig en geweldige paarden worden superieur.