OVER ONS


Tessa Veldt
Sinds zes jaar train ik met Chris Irwin. Mijn passie voor paarden is groot. Ik begon op mijn 8ste, ik trainde bij verschillende mensen en had de drive om op hoog niveau wedstrijden te rijden. Totdat ik geen goed gevoel meer had bij mijn manier van paarden trainen. De samenwerking, de liefde en de ‘echte’ connectie tussen mij en mijn paard was er voor mijn gevoel niet echt. Mijn plezier verdween, maar ik wilde ik niet stoppen. Ik zocht naar oplossingen: ik benaderde andere trainers en ging kritisch naar mijzelf kijken. Ik vroeg Erica om hulp. Zij volgde Chris al een aantal jaren en liet mij kennismaken met zijn inzichten. Dit was zo verhelderend voor mij. Chris kon paarden zo concreet analyseren en vervolgens de training aanpassen aan wat mijn paard nodig had. Ik zag mijn paard in een uur tijd compleet veranderen. Hij kon daarbij alles logisch en stap voor stap uitleggen, zodat ik het ook begreep. Mijn plezier is terug gekomen en ik krijg weer zoveel energie van mijn paarden. Ik train mijn paarden nu op een bewuste manier en bij iedere stap die ik zet, weet ik wat ik doe en waarom. Het is tijd om mijn kennis over te dragen aan anderen, want ieder paard verdient eerlijk en respectvol leiderschap!


Erica van Leeuwen
Met veel plezier begeleid ik al vanaf jonge leeftijd mensen met hun paard. Er kwamen vaak ‘uitdagende’ paarden op mijn pad, waarmee de eigenaars problemen ondervonden. Mijn insteek was altijd om met het paard te werken aan wederzijds vertrouwen. Vanuit die basis ontstaat er een band en groei je naar een echte samenwerking met je paard. Ik merkte dat het samenwerken met paarden en pony’s mensen kon helpen in hun ontwikkeling. In 2005 startte ik met zorgboerderij De Buitenkans in Castricum. Door het werken met jonge mensen met een zorgvraag, waaronder veel deelnemers met autisme, ontwikkelde ik mijn intuïtie en mijn vaardigheden in helder communiceren. Ik zag ook hoe paarden haarfijn aanvoelden wat deze mensen nodig hadden of wat er speelde. Toen ik in 2006 Chris Irwin aan het werk zag was ik diep onder de indruk. Ik was toeschouwer bij één van zijn eerste clinics in Europa en ik zag alle ‘probleem’ paarden in zijn deskundige handen veranderen tot meewerkende krachtige, edele dieren. Het leek ware toverkunst. Ik schreef me in voor de train de trainer en al snel werd duidelijk: de sleutel tot een verandering bij je paard ligt bij jezelf!

Don’t ask what your horse can do for you, ask what you can do for your horse.

Als je met paarden werkt, raak je nooit uitgeleerd. Ik ben blij dat ik als Irwin Insights Master level 4 trainer deze inzichten verder mag overdragen. Vanaf februari 2018 woon ik in Italie en wil ook daar de Irwin Insights verder verspreiden. In Castricum blijf ik samen met Tessa trainingen geven. Ik hoop jou ook te inspireren en je op één van deze dagen te mogen ontmoeten!

Chris Irwin:

''It is with much sincere pleasure and appreciation that I proudly announce my professional association with Master Certified Trainers Erica Van Leeuwen & Tessa Veldt.

Both Erica and Tessa are exceptional trainers who have consistently demonstrated their abilities and integrity with even the most challenging of horses. But most importantly, I have great respect and trust for their unprecedented skills and teamwork at coaching their students together.

It is deeply satisfying and rewarding for me to meet and work with students who have been coached by Erica and Tessa. Their students are always well informed, solid in their practical skills with the horses, and ready and well prepared for me to evaluate for Certification.

It is without hesitation that I endorse and highly recommend Erica and Tessa to anyone searching to be the best they can be with horses.''

Chris Irwin: "We can’t control the horse. We control our responses to the horse"